H&M’s nya café It’s Pleat – en härlig oas mitt i city

Äntligen har citykärnan fått ett café som den förtjänar! H&M’s café It’s Pleat har alldeles nyligen öppnat dörrarna till något som känns som en skön city-oas. Det är ett café med ombonad miljö, väldigt goda sallader och riktigt schysta priser. Ett sådant ställe som jag har saknat mitt i stan, på Drottninggatan.
Menyn är full av små och större healthy-ish rätter, snacks och godsaker som bullar. Här finns också kaffe, färskpressade juicer och ett genomgående miljövänligt tänk. Ett exempel på det är att take-away-muggarna är gjorda av 60% gräs som är väldigt snabbväxande. Caféet har dessutom en egen kompoststation. Köket använder sig av ekologiska och närodlade råvaror i säsong, så långt det går.

HM café Caesarsallad på It's Pleat

Salladerna är fräscha och goda. Det går att beställa en liten sallad för cirka 45 kr, eller en stor för 80-85 kr. Det finns goda veganska alternativ, särskilt tre sorters hummus: sötpotatis-, rödbets-, och örthummus. På bilden ovan är det It’s Pleat Caesarsallad och den var både god och väldigt fräsch.

H&M's café It's Pleat

Caféet är väldigt trevligt inrett med mycket växter, både längs väggar och i taket. Det är som att komma in i en liten oas mitt i city. Glasfönstret på ena sidan av caféet ger känslan av att man befinner sig i ett växthus.

Kan tänka mig att detta blir ett perfekt vattenhål för de partners som inte orkar följa med sin andra hälft in i butiken.

It's Pleat H&M's café i Stockholmhummus på It's Pleat café Stockholm City nyttiga färskpressade juicer på It's Pleat

Sötsaker på It's Pleat snygga kyldiskar på H&M's nya café sköna soffor på It's Pleat

Hela lokalen andas klassiskt och modernt på samma gång. Sofforna är väldigt sköna och det är ett stort ljusinsläpp i hela lokalen.

 

Priser på It’s Pleat

Priserna är väldigt bra sett till både läget och den fräscha maten. Bra mat behöver inte alls kosta så mycket! Här ligger priset för små sallader på 45 kr, stora sallader ca 80-85 kr. Grillade smörgåsar kostar 49-59 kr och kan även fås som en halva. En cappuccino går på 29 kr, medan en bryggkaffe kostar 19/23 kr. Här kan du även dricka den nyttiga och trendiga drycken Golden milk latte och matcha latte. Båda kostar 39 kr styck.

 

Går caféet bra kommer man att titta på att öppna liknande i andra större H&M-butiker.

Mer info om vad som händer på H&M’s café finns på It’s Pleat Instagram.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

Comments are closed.