Jamie’s Italian Stockholm – italienskt och barnvänligt

Jamie’s Italian Stockholm fick ta emot en hel del kritik när de öppnade. Kritiken var riktad både mot maten och mot den tid som det tog att få maten serverad. Under restaurangens första månader hörde jag själv till de som kände sig besvikna. Min besvikelse rörde då både matens kvalitet, personalens bemötande och att det tog lång tid innan maten serverades. Nu, några år senare, har läget förändrats och blivit bättre.

Italienska charkuterier på planka

Till att börja med bjuds man på ett välkomstbröd i form av den saftigaste foccacia som jag har ätit. Ett bröd som jag hade kunnat fortsätta att äta och äta, och strunta i att beställa någon huvudrätt. Så gott att jag inte ens hann fota brödet. Näst på tur stod en planka med ost och charkuterier. Fänkålssalamin var en fullträff.

Restaurang med leksaker för barn

Det som slog mig vid mitt senaste besök på restaurangen är hur välkommen personalen fick mig och familjen att känna oss när vi kom. Barnstol hämtades direkt och Melvin fick kritor och papper att leka med vid bordet.

IMG_8955Barnvänligt på Jamie's Italian Stockholm

Ja, ni ser ju hur bekväm och road Melvin ser ut av besöket. Här fick han minsann en egen meny att kika på.

Barnmenyn består av roliga rätter som miniköttbullar, minihamburgare, laxpaket, kycklingklubbor och Jamie’s picnic-låda. Sallad och dryck ingår i rätterna på barnmenyn.

Pizza på Jamie's Italian Stockholm

På Jamie’s består huvudmenyn till stor del av pizza, sallader och färsk pasta. Pastan är det som jag rekommenderar i första hand bland de olika alternativen.

Tryffelpasta på Jamie's Italian StockholmFärsk pasta med tryffel

Av den mat som vi provade tyckte jag att denna pastarätt var godast. Smörig färsk pasta med generös smak av tryffel. Är man sugen på en rätt som består av rikligt med både fett och tryffel så är denna tryffelpasta ett bra alternativ.

 

Priser på Jamie’s Italian Stockholm

På Jamie’s kostar de flesta huvudrätterna under 199 kr. Prisspannet för en huvudrätt ligger på ca 159-295 kr.
Barnmenyn är indelad storleksmässigt. Små barn äter för 95 kr och stora barn för 120 kr.

 

Du kan läsa mer om Jamie’s Italian Stockholm på restaurangens sajt här.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

 

Comments are closed.