Jureskogs – Johan Jureskog satsar stort på nya burgarkedjan

Det har kanske inte gått många obemärkt förbi att Johan Jureskog slagit upp dörrarna till sitt nya burgarhak, Jureskogs. Restaurangen driver han tillsammans med sin bror Ludwig. Köerna har ringlat långa ända sedan öppningsdagen.

Trots att krogen dragit fullt hus så har det fungerat hyfsat bra. Logistiken i lokalen är bra genomtänkt.
Beställer och betalar gör man vid första disken, sedan bär det vidare in i lokalen där man tar en plats. Dryck med alkohol hämtas i baren, medan shakes serveras på burgarbrickan vid utlämningsdisken. Det är bara att sitta kvar på sin plats tills ens turnummer visas på tavlan över köket. Då är maten klar och serverad på bricka. Bara att plocka upp. Smidigt!
Jureskogs burgare

Jureskogs burgarhak

Burgare och snacks på menyn

Jureskogs har ett eget bageri i Årsta där även hamburgerbröden bakas. Brödet är ekologiskt. Köttet som serveras är färskt och kommer från svenska mjölkkor. Stort plus för det!

På menyn finns det sju burgare att välja på, plus en barnburgare som bara består av kött och bröd. Burgarna är goda, men något flottiga.

Bland tillbehören hittar man både pommes och lökringar, men även smarriga pimientos de padron, kycklingvingar och grönkålssallad. Pommesen är god, däremot behöver chipotlemajon ett rejält lyft. Det går dessutom att välja extra smaksättning till sitt tillbehör, som ostsmulor, friterad vitlök, friterade örter eller tryffelsalt.

Bland milkshakes finns de klassiska smakerna vanilj, jordgubb och choklad. Ingen sensation på denna front. Varken utbuds- eller smakmässigt.

 

Priser på Jureskogs

Burgarna går loss på 85-139 kr. En pommes kostar 30 kr och pimientos de padron 50 kr. Lökringarna går loss på 39 kr. En alkoholfri shake kostar 55 kr och en dipp 10-15 kr.

Hela menyn hittar du på Jureskogs sajt.

Johan och Ludwig planerar att öppna många fler ”Jureskogs” i Sverige. Senaste siffran talar om ett 60-tal krogar runtom i landet.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

Comments are closed.