“Köttskola” på Vassa Eggen

Vassa Eggen kör en Favorit i repris: “Köttskola” med entrecôte från fyra olika sorters djur under en och samma middag.

Fram till den 26 november har man möjlighet att prova denna fasta meny som består av kött från bison, kalv, älg och Black market (nöt). Till köttet serveras olika tillbehör, som dragonmajo, kastanjkräm, svartrot och örtcrust.

Det blir väldigt intressant när man får jämföra samma styckningsdetalj från fyra olika djur samtidigt. Skillnaderna i både smak och textur märks tydligt.

img_8901

På tallriken ovan: kalv och Black market med tillbehör. Tillbehören är väldigt goda och matchar fint till det möra köttet.

Både älg och bison är kött från Sverige, medan kalven kommer från Holland och Black market från USA. Det blir runt 450 gram kött som provas under denna middag och det känns väldigt spännande att få testa bison från Sverige.

img_8910

Köttmenyn serveras kvällstid och det krävs inget minsta antal gäster. Däremot måste alla vid bordet beställa menyn för att den ska serveras.

Restaurangchef och köksmästare på Vassa Eggen är Niklas Odin.

 

Pris köttmeny: 795 kr exkl. dryck.

Adress: Birger Jarlsgatan 29.

Öppet: lunch mån-fre 11.30-14.30, middag mån 17.30-22, tis 17.30-24, ons-tors 17.30-01, fre-lör 17.30-02.

Comments are closed.