Krognytt: Kasai – en japansk fullträff

Det råder ren smakmagi på nyöppnade krogen Kasai. Den nya restaurangen som ligger i Hotellets tidigare lokaler är även Stockholms första japanska dinner club. Med andra ord både restaurang och klubb i ett.

Kasai serverar moderna och kreativa tolkningar av traditionella japanska rätter. Det finns även en sushibar och en robata-bar där maten grillas över intensiv hetta.

Under presslunchen i förra veckan fick vi smaka ett dussintal rätter. Maten var fantastiskt god och i efterhand är det svårt att välja en favoriträtt, men pilgrimsmussla och Wagyu slår högt! Som avslut rekommenderas den vita persikosorbeten. Supergod sorbet verkligen!

Här kommer en bildkavalkad på restaurangens olika läckerheter.

IMG_6805

Minns ni de japanska minihanddukarna som var riktigt poppis en kort period under 90-talet (eller senare?)?
Små kompakta torra tygstycken som växer när de kommer i kontakt med vatten. Vecklas sedan ut och blir en perfekt liten handduk att torka av händerna med. Jag gillar när man får möjlighet att rengöra händerna vid bordet innan maten serveras.

IMG_6794

Kasai satsar en hel del på drinkar, både vad gäller blandningar och hur de presenteras. Älskar nalleglaset!

IMG_6840

Självklart bjöds det även på en matchadrink.

IMG_6808

Pilgrimsmussla.

IMG_6820 IMG_6822 IMG_6824

Sunomono: lätt inlagd gurka i sunomonosås, kaisosallad och microchiso.

IMG_6844

Baos med rökt fläsksida, fisksåskaramell och vietnamesisk örtsallad.

IMG_6861

Grillad majs och sparris.

IMG_6869

Kyckling karaage sliders.

IMG_6880

Waguy. Så fantastiskt mört och smakrikt kött. Rekommenderas.

 

IMG_6882

Robata plate: entrecôte- och kycklingspett.

IMG_6886

Vit persikosorbet. Så fantastiskt god sorbet med len persikosmak!

 

Köksmästare är den internationellt kände japanska stjärnkrögaren Danny Elmaleh som hämtats in från Los Angeles. I köket får han sällskap av kockar som har handplockats från Esperanto, Råkultur och Shibumi.

 

Adress: Linnégatan 18.
Öppet: tis-tors 17-01, fre 16-02, lör 17-02.

Comments are closed.