Krognytt: Pontus in the Air på Arlanda

Pontus Frithiof har just öppnat sin nyaste restaurang, Pontus in the Air, i terminal 5 på Arlanda. Restaurangen ligger en trappa upp, med utsikt över incheckningshallen åt ena hållet och utsikt över flygfältet åt andra hållet. Miljön är skön och inredningen snygg. Hit kan man dra sig tillbaka en stund även om man bara vill ta en fika. Restaurangen har även wi-fi, laddningsstationer för mobiler och datorer samt skärmar med flight-info. Det är möjligt att boka bord och Pontus lovar max 12 minuters väntan på maten, annars står restaurangen för kostnaden av den.

IMG_1021

Med nya Pontus in the Air får vi ett nytt koncept som består av tre delar:

1. Brasserie: klassisk bistroanda med bordsservering. Rymmer 104 sittplatser. Här finns första vinbaren på Arlanda, och den största vinkällaren bland Europas flygplatser.
2. Market: hybrid mellan saluhall, café, bar och restaurang. Självservering, plats för 150 sittande gäster. Mat som wraps, sallad och smörrebröd. Hinner man inte äta upp sin sallad så är det bara att ta med sig den till planet.
3. Take off: en take-away-service. Via en app kan man beställa och betala maten för att sedan plocka upp den strax innan avgång. Maten kan även fås i kylväska mot extra kostnad. Hejdå tråkig flygplansmat!

Bilden ovan visar en del av Market, i bakgrunden kan man skymta det öppna köket. Kullamust äpple är ett av de alkoholfria alternativ som finns hos Pontus in the Air. En riktigt god must tycker jag.

IMG_1044

Pontus Frithiof strålade under presslunchen. Förståeligt med tanke på vilket guldkorn denna restaurang är för resenärer.

IMG_1050

I brasseriet sitter man riktigt skönt i stoppade stolfåtöljer. Det är specifikt i denna del som 12-minutersregeln tillämpas. Längst bort till vänster i bilden kan man ana hörnet av vinrummet där vinflaskorna ligger förvarade i rätt temperatur. Till höger är det en glasskiva med utsikt ner mot Tax-free-området och ut över flygfältet.

IMG_1068

Crème Ninon med tryffelgrädde och champagne (vegetariskt), 95 kr. En len och god kräm på gröna ärtor.

IMG_1080

Sallad Niçoise med ägg, haricots verts, tomater, oliver och sardeller (195 kr). Med grillad tonfisk kostar sallade 265 kr.

IMG_1115

Desserter på burk. Längst fram en Piña Colada Pannacotta, bakom den en chokladmousse med grädde och längst bak Tiramisú. Priser 65-85 kr.

Vill du se mer av vilken mat som serveras i restaurangen kan du ta en titt på Brasseriets meny hos Pontus in the Air.

Frukost serveras kl. 5-10 i brasseriet, därefter gäller a la carte menyn.
Priser i brasseriet, a la carte: förrätter 95-245 kr, huvudrätter ca 99-395 kr, frukostmacka från 59 kr, omelett 85-115 kr.

Adress: Terminal 5, Arlanda.
Öppet: 05.00-22.30 varje dag.

Pontus in the Air tar endast kort (inga kontanter).

Comments are closed.