Nyöppnade Metropol Palais bjuder på fransk brasseriekänsla

Det är en skön 1920-talskänsla jag möts av när jag kliver in i nyrenoverade Metropol Palais. Högt i tak, stora fönster, vita dukar, en långsmal bar i äldre stil och en dessertvagn med de godaste sötsakerna är det första som jag lägger märke till. Ur högtalarna ljuder äldre klassiker på lagom hög volym och de godaste dofterna från det franska köket sprider sig i lokalen.

IMG_3782
Lokalen byggdes 1927 och var på den tiden en biograf. Idag är den unika och historiska karaktären bevarad och rymmer ett franskt brasserie.

Menyn bjuder på franska klassiker och vuxna smaker. Denna kväll känner jag mig hungrigare än någonsin och har svårt att bestämma mig för tre rätter. Det finns för mycket som jag vill prova på samma gång. I efterhand känner jag mig väldigt nöjd med mina val och kan varmt rekommendera samma rätter. Maten presenteras på ett vackert sätt, vilket gör att hela middagen känns som en härlig upplevelse.

IMG_3884
Höjdpunkten var denna smördegsöverbakade ostronsoppa med tryffel till förrätt. Krispig topp och ett inre som döljer både ostron och tryffelskivor. Så gott! Ursprungsreceptet skapades av Paul Bocuse redan 1975. Det känns härligt att kunna avnjuta denna klassiker i fransk Brasseriemiljö.

IMG_3912

Till huvudrätt beställer jag in en klassisk råbiff. Jag uppskattar att jag får se det råa köttet innan det blandas ut med de övriga ingredienserna. Till råbiffen serveras små rödbetor, sallad och pommes frites.

Dessertutbudet är enormt med alla bakverk. Det blir Crêpe Suzette och en baba från dessertvagnen.IMG_3957IMG_3998
Crêpes flamberas vid bordet.

IMG_3795

Balkongen i biosalongen har tagits tillvara och inretts med sammet och i vintagestil. Det ger en varm känsla. Balkongbaren serverar klassiska och stilfulla drinkar i vackra glas, flaskor eller pluntor. Varje drink känns som en överraskning, både presentations- och smakmässigt. Det är en känsla av lyx och ändå en avslappnad atmosfär. Ett ställe som passar såväl för en after work som en dejt. I bloggen finns fler bilder på baren och recept på en av de vackra drinkarna.

Idag har brasseriet bara öppet under kvällarna. Jag ser fram emot när (om) de öppnar för lunchservering.

Vill du ha fler tips på restauranger och caféer i Stockholm? Följ då vårt Instagramkonto @RestaurangStockholm

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
8 År sen

Hej,

Vi har brasseriet öppet för lunch under lördag-söndag.

Hälsningar Maria