Mezefabriken – catering för alla smaklökar

Mezefabriken har nyligen lanserat en enkel och snygg tjänst för catering. Restaurangen serverar meze med ursprung från mellanöstern och Medelhavet. Rätterna är både goda, vackra och väldigt praktiska att duka fram till många personer. Jag gillar verkligen den typen av mat då det är enkelt att göra många gäster nöjda. Rätterna passar för olika smaklökar och matpreferenser.

Allt är gott, men det är kombinationen av starka, fräscha, varma och kalla rätter som ger den där wow-upplevelsen.

Maten levereras i praktiska lådor, som även kan ställas i ugn för varmhållning (70 grader). Vissa av rätterna krävde det, som kycklingspett, bröd och nötfärsspett i och med att gästerna skulle komma två timmar efter matleveransen. Det är annars även ett tips att varmhålla nötfärsspetten i ugn, för det sprider den ljuvliga kolgrillade doften ännu mer i hemmet.

Mezefabriken catering

Vinbladsdolma, är vindruvsblad fyllda med en risblandning. Syrliga och matiga.

ljuvligt goda Meze från Mezefabriken

Mhamara, den röda röran i lilla skålen i mitten, är en libanesisk relish på paprika, valnötter och granatäppelsirap. Fantastiskt god är den!

Meze är så roligt att duka fram och det blir verkligen effektfullt när man har färgsprakande och eleganta fat och skålar. Detta porslin kommer från Villeroy & Boch och heter Samarkand. Faten känns både festliga och lyxiga.

grillade kycklingspett Mezefabriken

Kycklingspett.

baklava med pistage och chokladbaklava

Baklava med pistage och chokladbaklava

Tabbouleh i skål Samarkand från Villeroy Boch

Tabbouleh – en sallad på persilja, mynta, finkrossad bulgur och paprika. Dressingen består av citronsaft och granatäppelsirap.

Melitzana - röra på kolgrillad aubergine, paprika och soltorkad tomat

Melitzana som är en röra på kolgrillad aubergin, soltorkad tomat och paprika smakar riktigt gott.

libanesisk falafel

Falafeln gick hem hos både stora och små.

Kolgrillade nötfärsspett på turkos tallrik Villeroy Boch

Nötfärsspetten doftade kolgrillat lång väg. Riktigt gott och populärt!

 

Catering från Mezefabriken – priser

Cateringtjänsten är smidig. Det finns 8 färdiga cateringmenyer att välja på och varje meny innehåller bilder på de rätter som ingår.

Menyerna kostar 220 kr/person, förutom mingelmenyn som ligger på 125 kr/pers och lyxmenyn som går loss på 350 kr/pers. Här ser du alla menyerna och priserna.

Det går även att skräddarsy sin egen meny, men då blir priset lite annorlunda. Tänk på att du måste boka catering för minst 8 personer för att kunna beställa.

Mängden mat är generöst tilltagen per portion. Det är prisvärt och blir det mat över så håller den sig i matlåda i kyl i några dagar. Vi beställde catering för 10 personer och det räckte till 11 vuxna och två barn på 3 år. Alla blev proppmätta, och det blev dessutom lite röror kvar till nästa dag.

 

Adress

Mezefabriken har tre restauranger. Östermalmstorg tunnelbana (uppgång Nybrogatan), den andra ligger i MOOD-gallerian och den tredje utanför Kista galleria.

Comments are closed.