Mr Cake – Mattias Ljungberg och Roy Fares nya konditori

Mr Cake slog upp dörrarna för mindre än en vecka sedan och lokalerna har hunnit fyllas till bredden med besökare, flera gånger om. Konceptet på Mr Cake är “amerikansk cafékultur möter svensk fika with a twist”. Det nyöppnade konditoriet har snabbt blivit väldigt populärt, vilket kanske inte är så konstigt då det är Mattias Ljungberg (bakom konditoriet Tösse som lanserade den kända semmelwrapen) och Roy Fares som driver stället.

Bullar i all ära, men det som jag drömmer tillbaka till är Mr Cakes amerikanska pannkakor. Wow, så goda. De ligger på min topplista över Stockholms godaste pannkakor.

amerikanska pannkakor mr cake

Fantastiskt goda amerikanska pannkakor. Jag fick be om bär vid sidan om. Pannkakorna serverades initialt endast med lönnsirap och en klick smör.

IMG_9813

Att bakverken är grymma råder det inget tvivel om. Den stora utmaningen som besökare är snarare att bestämma sig för vad man vill sätta tänderna i. Här finns allt från solbulle och kanelbulle till cronuts och donuts, chessecakes och croissants i olika former. Allt bakas och tillagas på plats och ugnarna går varma hela dagarna. Det här är verkligen ett ställe för de som älskar att fika!

mr cake roy fares och mattias ljungberg

Utöver fika kan man äta frukost och lunch. Till frukost kan man beställa bland annat veganska bowls, mackor, pannkakor, våffla, omelett eller gröt (och mycket mer!).
Mr Cake ligger i Arkitekturskolans gamla lokaler. Inredningen är väldigt snygg och trevlig. Här vill man stanna ett bra tag, särskilt om det finns plats vid något av de två borden som ligger lite avsides, uppför en mindre trappa.

chokladbollsrutor Mr Cake Roy fares

Det här är klassiska chokladbollar i rektangulär form.
För tillfället har Mr Cake inte så mycket att erbjuda när det kommer till glutenfria bakverk.

 

Priser på Mr Cake

Det finns tre frukostpaket att välja på och priserna ligger på ca 97-119 kr, för valfritt kaffe tillkommer 15 kr extra. En omelett går loss på 65 kr och våfflorna kostar från 74 kr. Bullarna ligger på mellan 28-42 kr.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

3 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Eliza Pettersson
Eliza Pettersson
4 År sen

Jag och min kompis blev matförgiftade där. Samma sak hände min kollega för några veckor sedan. No more!

hmm
hmm
5 År sen

för dyrt, som resten av kaféerna och bagerierna i stockholm. 30+ för en enda bulle är helt överdrivet dyrt när sådant kostar så mycket mindre överallt i världen. Synd bara att stockholmarna inte står upp mot priserna utan accepterar det som ruttna får

Jessica Sundberg
5 År sen

Men åh så gott! Vill verkligen göra ett besök på detta paradis! Kram!