Premiär för Café Å Lait

Den 23 augusti öppnar Café Å lait på Åhléns City, startskottet för Åhléns nya affärsområde Food. Caféet är franskinspirerat med en arkitektur som skapats av Cecilia Clase på Koncept Stockholm. Är du här får du inte missa caféets underbart goda Tarte au citron.

20130822-202250.jpg

Jag var glad som fick följa med Kinna till invigningen av caféet och njuta av alla olika godsaker. Storleken på Tarten är helt perfekt när man vill ha något sött som känns lagom stort.

20130822-202326.jpg

Servitriser i Café Å lait outfits, svart och vitt. Kaffet var gott och välgjort, något att återvända för.

20130822-202315.jpg

Miljön känns avslappnad och jag kan se mig själv landa här en och annan gång mitt i shoppingrushen eller julstressen. Koncept som ligger bakom arkitekturen har tidigare bland annat gjort kända miljöer som Mood Gallerian, Story Hotel, B.A.R. och Bianchi Café & Cykel. Caféet ligger på gatuplan med utsikt och uteservering mot Klarabergsgatan. Ansvarig för att bygga upp Åhléns nya affärsområde Food är Jonas Sandström, tidigare ansvarig för helhetskonceptet för MOOD Stockholm.

Uppdatering 27 december 2013:
Gjorde ett nytt besök på Café Å Lait strax efter jul och kan konstatera att kvaliteten på både kaffe och bakverk sjunkit enormt. En väldigt tråkig känsla eftersom att jag tidigare både rekommenderat caféet, och att jag denna dag även bestämt att träffa en person här. Jag beställde en cappuccino och en chokladcroissant. Kaffet var för varmt och mjölkskummet låg som ett tråkigt lager på toppen. Chokladcroissanten smakade inte särskilt gott, utan mer degigt. Ingen krispighet. Prismässigt förväntar jag mig att det ska vara tipp topp. Trist att caféet inte lyckats upprätthålla samma standard som under invigningen. Med tanke på det centrala läget finns andra bra caféer som jag hellre skulle rekommendera i dagsläget.

 

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Kinna Jonsson
9 År sen

Mysigt att ha dig med. Tack för länk. =)