Restaurang Naturligtvis – en ny kvarterspärla

Det har öppnat en ny kvarterspärla på Östermalm i Stockholm. Restaurang Naturligtvis ligger i Grossmann GQs tidigare lokal – och det är ungefär bara det som den forna restaurangen har gemensamt med den nya. Från att det tidigare serverats fine dining på denna adress, har det nu tagits över av ett mer rustikt kök med vardagsrumskänsla.

Krogen satsar mycket på bra kött från små gårdar och råvaror i säsong.
Är man en person som älskar gott bröd med smör innan maten blir man inte besviken. Restaurangen satsar på att gästerna ska få en spännande matupplevelse redan från första brödskivan. Här serveras man brynt vispat smör och vispat grisfett till brödet. Så fantastiskt gott!

Krogen har inte någon specifik matinriktning, däremot är det utmärkande hur mycket man bryr sig om att gästerna ska få enkla men samtidigt spännande smakupplevelser. Det är genuint vällagad mat utan några krusiduller.

IMG_6461

En sån skön och god klassiker – Prickigkorvmacka! Här snålas det varken med smör eller korvskivor: där under ligger faktiskt en skiva god hembakad limpa. Mackan kan beställas i baren fram till kl. 00.30.
Korven kommer från August Larsson charkuteri och mackan kostar 65 kr. Perfekt när man vill äta något mindre lite senare på kvällen.

IMG_6404

Till förrätt en Endive med lök, Löfsta blå, valötter och päron. Så enkelt, och helt fantastiskt gott.

IMG_6420

Krogen har haft några “kötthelger”, så som lycklig-gris-weekend ena veckan, för att skifta till lamm veckan därpå. Konceptet med kött-weekends bygger på att man väljer en valfri tallrik med tillbehör: fransk, svensk, klassisk eller rustik tallrik. Köket väljer sedan köttdetaljer och passande mindre tillbehör. En rolig idé. Det är vällagat, bra smaker och dessutom prisvärt, 195 kr per person.

På bilden ovan och nedan: skinkstek bakad på fänkål. Pulled fläsklägg bakat i 30 timmar. Fläsksida bakad i lågtemp i 20 timmar, smaksatt med timjan och citron

IMG_6428

Till köttet serveras även en blandning små goda tillbehör: äppelmos, picklad vitkål, färskost med pepparrot och gräslök.

IMG_6476

En baba till dessert. En klassisk baba är egentligen dränkt i rom. Naturligtvis variant är dränkt i punsch och serveras med hjortron och glass.

Restaurangen drivs av Kjell Tegström, en glad kock som gärna pratar med gästerna. Precis vad man vill uppleva på en restaurang med vardagsrumskänsla.

Comments are closed.