Restaurang TAK – fantastisk lokal på hög höjd

En av Stockholms absolut snyggaste restauranger har öppnat! Restaurang Tak som öppnade
upp i torsdags bjuder inte bara på ett fint inre, utan även på en storslagen utsikt över Stockholms takåsar.
Bakom matkonceptet står stjärnkocken Frida Ronge. Hennes idé bygger på att känna Japan i vad man än äter, även om det är en korv med bröd.
Restaurang Tak
All mat görs på svenska och hållbara huvudråvaror i säsong. Teknikerna som används i matlagningen är japanska, likaså de smaksättare som adderas, som soja. Fisk och skaldjur är självklart MSC-märkt.
 
matchagrottor
Matchagrottor som är Fridas variant av hallongrotta. Jag har själv bara hunnit smaka dessa kakor här. De smakade helt ok. Nu ser jag fram emot att komma tillbaka och äta maten på restaurang Tak. Restaurangens sida hittar ni här.
Tak består av fyra olika restaurangdelar som ligger i två plan: restaurang, bar, råbar och en stor takterrass. Maten som serveras i baren och på terrassen är comfort Food, som hamburgare eller korv.
Urban escape trapphus
Entrén längst ner i byggnaden rymmer ett häftigt trapphus. Riktigt snyggt! Till höger ser man hissarna som tar en hela vägen upp till Tak.
utsikt från takterrass Restaurang Tak
Takterrassen är riktigt stor och ramas in av ett högre glasräcke för att man ska kunna se så mycket som möjligt av Stockholm.
restaurang Tak bar
Baren inomhus är stor och det finns gott om sittplatser. Så snygga fåtöljer!
restaurang tak
Restaurangen är 1000 kvm och rymmer 430 gäster. Det finns några såna här trevliga bås om man skulle vilja sitta lite mer “privat” med sitt sällskap. Härifrån har man dock inte lika bra utsikt.

 

Om drycken på restaurang TAK

Det är lite roligt att Tak gör sin egen sake. Restaurangen har även en sakesommelier, Dan Jay-Olsson. Bara det känns riktigt exklusivt i Sverige. Jag har aldrig träffat en sakesommelier tidigare. Sake är en risbrygd (alkoholhalt 15%).
På Tak kan man även konsten med att servera gott te. Det är något som jag annars ofta brukar kunna vara missnöjd med på krogen, att te och kaffe i slutet av en måltid inte smakar så bra. Tak brygger även ett eget öl som smaksätts med Yuzu.

 

TAK öppettider

Lunch mån-fre 11.30-14.30
Middag mån-lör 17-22.30
Råbar mån-sön 17-23
Bar mån-ons 15-00, tors-fre 15-01, lör 16-01, sön 16-00.

Comments are closed.