Silja Line lockar med finsk stjärnkock

En av höstens godaste gastronomiska upplevelse till havs kan man äta i restaurang Bon Vivant på M/S Silja Symphony.

Det är ingen mindre än den finske stjärnkocken Eero Vottonen som har komponerat menyn. Menu Nordic är influerad av smaker från den nordiska hösten – så som bräserad jordärtskocka, höstsvamp och stekt torskrygg. 

Vinerna till maten har valts ut av sommelier Heidi Mäkinen och har plockats främst från småskaliga producenter. Skulle man falla extra mycket för något av vinerna så finns de att köpa på flaska i Tax-Free-butiken.

img_7891

Eero har blivit utnämnd till Årets Kock och representerar även Finland i Bocuse d’Or.

Menyn består av fem rätter och kostar 1079 kr inklusive dryck, 735 kr utan dryck. Här är några av rätterna som serveras:

img_7902

Bräserad jordärtskocka, marinerad lök och sås på öringsrom.

img_7906

Mousse på fågellever, marinerade skogssvampar och rotselleri.

img_7925

Stekt torskfilé, räkor, rostad blomkål smaksatt med pepparrot.

img_7946

Bräserat höstäpple, karamell smaksatt med äppelvinäger och surmjölksglass. En fantastiskt god dessert som avslutar menyn.

 

 

M/S Silja Symphony avgår från Värtaterminalen.

Comments are closed.