Stockholms mest prisvärda frukostbuffé just nu

Just nu serverar Ile Roi Stockholms mest prisvärda frukostbuffé. Frukosten är så löjligt bra så att det gör ont. Buffén är franskinspirerad och rymmer det mesta. Massor av frukt, grönt och färska kryddor. Det är bara att plocka en hel avokado, passionsfrukt, jordgubbar och blåbär. Mackan kan man toppa med lite nyklippt krasse eller gräslök.

Det finns även veganska alternativ, samt gluten- och laktosfritt.

haregrynsgröt med frukt och jordgubbar

Till den ordinarie buffén kan man beställa havregrynsgröt, äggröra och riktigt knaperstekt bacon. Gröten är fint serverad i den lilla svarta “kastrullen” med massor av frukt och chiafrön.

croissant med frukt och jordgubbar

Här känns det okej att ta en nybakad croissant och fylla den med bästa pålägget, färsk frukt och bär. Det är makalöst gott och klår all marmelad eller sylt. Konstigt nog har jag inte sett något café erbjuda det på menyn.

Stockholms mest prisvärda frukostbuffé

Baconet är dessutom KRAV-märkt. Vill man så kan man be om extra knaprigt bacon.

Det finns tre sorters färskpressad juice att välja på: blodgrape, apelsin och äpple. Juicerna pressas på plats i köket, så vi pratar verkligen färskpressat. Dessutom finns en pick-me-up-shot med färsk ingefära. Vem vill inte kicka igång morgonen på ett så bra sätt?

På buffén finns även restaurangens granola, både löskokt och hårdkokt ägg, kaviar, bröd som bakats i eget bageri på Scheelegatan, chark, pastej, marmelad, små kvisttomater och massa andra grönsaker och frukter. Jag säger det, den här frukosten är rena drömmen.

bra frukostbuffe Stockholm

Till kaffet finns bland annat Pain au Chocolate och ljuvliga Macarons. Även macaronsen har bakats i samma bageri som brödet.

Te finns på påse, från Johan och Nyström. Cappucinon som restaurangens barista gjorde smakade riktigt bra.

Frukostbuffén serveras mellan kl. 7.00-10.00 alla vardagar.

 

Pris

Frukosten är fånigt billig just nu, 75 kr för den kalla buffén som står framdukad. Vill man ha gröt, äggröra och bacon så tillkommer 10 kr extra. Det varma beställs och görs à la minute. Säg nu om detta inte är Stockholms mest prisvärda frukostbuffé?

Restaurangen ligger invid Kungsbroplan, vilket är cirka 3-5 minuters promenad från Cityterminalen. Lokalen är fint inredd och har ett bra ljusinsläpp tack vara alla sina stora fönster. Servisen är både trevlig och proffsig.

 

Comments are closed.