Sveriges första Vildsvinsfestival

Från den 21 oktober blir det fullt fokus på vildsvin i Stockholm. I tio dagar kommer fem krogar att delta i Sveriges första Vildsvinsfestival och komponera menyer enligt nose to tail-principen. De kommer att laga olika rätter och använda alla delar av svinet för att skapa fantastiska matupplevelser.

Vildsvinsfestivalen kommer att pågå mellan den 21 och 30 oktober. Deltagande krogar är: Ulla WinbladhMelanders Dalagatan, Melanders Täby, KB och Sjöpaviljongen. Alla restauranger sätter sin egen vildsvinsmeny.

img_8513

Idag provade jag några av rätterna på anrika restaurang KB. Deras lilla Vildsvinschorizo med friterad surkål och hemmagjord senap kan vara en av de bästa korvarna på Stockholms krogar just nu. Perfekt konsistens, tuggmotstånd och fantastisk smak.

Mer på bilden: Vildsvin-sliders med tryffel och picklad rödlök. Vildsvin i vin med fänkål och hasselnötter. 

Köksmästare på KB är Pelle Johansson (aktuell i Kockarnas Kamp).

img_8479

Var bara tvungen att ta en bild av denna roliga väggmålning med detaljer inne på restaurang KB. Japp, det är strömbrytare som ska föreställa grisens spenar.

Gillar ni vildsvin rekommenderar jag verkligen ett besök på någon av krogarna som deltar i Vildsvinsfestivalen.

Comments are closed.