Här är Sveriges mest populära restauranger

För fjärde året i rad kniper Taverna Brillo en första placering på listan över Sveriges mest populära restauranger. Med ett centralt läge och stor lokal har krogen en hel del att locka med. Här ryms väldigt mycket, men hur bra är restaurangen egentligen?

sveriges mest populära restauranger

På bilden: Grillad Albacoretonfisk med konfiterad fänkål, apelsin, grillad gemsallad, kronärtskockspuré och mynta (301 kr). En av rätterna som serveras på restaurangen.

Jag gillar verkligen Brillos lokaler. Det är alltid liv och rörelse, samtidigt som det finns en chans att få ett bord lite avsides.

På Taverna Brillo finns både en matsal, café, matmarknad, glass- och espressobar, “blomshop” och en växthusbar med DJ- eller livespelningar. Stället är perfekt för en aw, spontant drop-in eller en sen middag med goda vänner.

Atmosfär och lokal är ett stort plus. Dock tycker jag att maten på restaurangen sällan når upp smakmässigt till de höga priserna. Råvarorna är fina, men det är just smaken och kombinationerna som jag inte tycker hittar ända fram. Anledningen till att jag återvänder till Brillo är främst för atmosfärens skull, men även för deras mysiga café.

Bagar-VM 2014

Allt bröd och bullar som säljs på Tavernas matmarknad kommer från det egna bageriet Brillo Box på Skeppsbron. Håkan Johansson som ansvarar för bageriet vann bagar-VM 2014. De söta bakverken som han tävlade med var helt fantastiska, både till utseende och smak. Du kan läsa mer om de bakverken här.

croissantglass

I somras lanserade Brillo Croisantglass. En kul idé som du kan läsa mer om här.

Taverna Brillo har ett centralt läge vid Stureplan och generösa öppettider. Brillo betyder solstråle och salongsberusad (slang) på italienska.

Priser för hela portioner i restaurangen:
pizza ca 183-316 kr,
pasta ca 199-287 kr,
sallader ca 218-326 kr. Tonfisken på bilden tillhör kategorin sallad på menyn.

Sveriges mest populära restauranger 2016

  1. Taverna Brillo
  2. Sturehof
  3. Prinsen
  4. Spisa hos Helena
  5. Riche

Restauranger som tillkom 2016 var Riche och Prinsen. Restauranger som föll bort från topp-fem mot året innan var restaurang Grill och restaurang Waipo.

Listan över de mest bokade restaurangerna är sammanställd av Bookatable som är Europas största onlinesajt för restaurangbokningar.

Comments are closed.