Köttfärs- och vitkålspanna – mustig och god vardagsmiddag

En mustig köttfärs- och vitkålspanna piffar till vilken vardagsmiddag som helst. En perfekt rätt att laga när man har en del vitkål över. Lite rårörda lingon i tillför härlig syra och smak. Fantastiskt gott!

mustig köttfärs- och vitkålspanna vitkålspanna med svamp och rårörda lingon

Mustig köttfärs- och vitkålspanna med rårörda lingon

5 portioner

 

Ingredienser:
700 g kokpotatis
225 g frysta lingon
1/2 dl socker
250 g champinjoner
400 g vitkål
100 g gul lök (ca 1-2 lökar)
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 1/2 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk buljongpulver alt. 1 tärning (köttbuljong)
1,5 msk timjan
1 msk kinesisk soja
smör till stekning
salt
svartpeppar från kvarn

 

Gör så här:

Tina lingonen och blanda med socker i en skål. Mosa lingonen lätt med gaffel mot skålen.

Skala och koka potatisen.

Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en stekpanna och torrstek svampen på hög värme i fyra minuter. Tillsätt cirka 1 msk smör, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar från kvarn. Stek ytterligare en minut medan du rör om lite. Lägg svampen åt sidan.

Strimla vitkålen och hacka löken. Smält lite smör i pannan och tillsätt tomatpuré, vitlöksklyftor, lök och vitkål. Bryn på medelhög värme i 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och låt bryna i 5 minuter till.

Tillsätt grädde, mjölk, timjan, buljongpulver eller buljongtärning, kinesisk soja, 1 1/2 tsk salt och 1 tsk svartpeppar från kvarn. Låt puttra i cirka 6 minuter på medelvärme. Rör ner en tredjedel av de rårörda lingonen och all svamp. Låt blandningen bli varm, det tar någon minut.

Servera pannan med potatisen och rårörda lingon.

 

Denna köttfärs- och vitkålspanna håller i kylen i 2-3 dagar. Det går också bra att frysa in rätten.

Share on FacebookPin on Pinterest

Bli först med att kommentera

Notifiera mig
avatar

wpDiscuz

Du kanske också vill läsa

Krämig kycklinglasagne med timjan och zucchini

Krämig potatissallad med färskpotatis och dragonsås

Snabblagad torskfilé med citron- och purjolökssås

Potatissallad med parmesandressing

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm