Upptäck restauranger med annorlunda matupplevelse

När vi reser är det inte bara destinationen som lockar oss, utan även de unika matupplevelserna. Vi har haft turen att besöka några av de mest märkvärdiga restaurangerna som bjuder på både överraskningar och fantastiska smaker. Här delar vi med oss av våra favoriter!

Varje resa är en chans att upptäcka nya smaker och kulturer. Och ibland stöter man på restauranger som bryter normen, överraskar och ger en helt ny syn på vad mat kan vara. Från medeltida fester till moderna konceptrestauranger, här är några av de mest minnesvärda ställena vi besökt.

Sjätte Tunnan – En tidsresa till medeltiden

Mitt i hjärtat av Stockholm finner man denna unika restaurang som tar dig tillbaka till 1200-talet. Med levande ljus, medeltida kläder och traditionella rätter, är det en upplevelse som ingen annan. Adress: Stora Nygatan 43 i Gamla stan.

Punk Royale – Där regler bryts

Punk Royale i Stockholm bjuder på en upplevelse som är lika mycket en fest som en middag. Med oväntade smakkombinationer och en rebellisk anda, är det en plats där allt kan hända. Adress: Folkungagatan 128 på Södermalm.

Lasse i Gatan – Tradition möter innovation

Känd för sina svenska klassiker med en twist, Lasse i Gatan i Göteborg bjuder på en matupplevelse som är både bekant och ny. Adress: Västerlånggatan 60 i Gamla stan.

Svartklubben – Mörkrets magi

Att äta i totalt mörker? Det är precis vad Svartklubben erbjuder. En plats där synen tas bort och de andra sinnena förstärks, vilket ger en helt ny uppskattning för mat. Adress: Södermannagatan 27 på Södermalm.

AG – Köttets paradis

För de som älskar kött är AG i Stockholm en dröm. Med ett brett utbud av de finaste köttskärningarna och en passion för grillning, är det en plats som får smaklökarna att dansa. Adress: Kronobergsgatan 37 på Kungsholmen.

Golfbaren – Mer än bara golf

Golf och mat kanske inte är den mest uppenbara kombinationen, men Golfbaren i Stockholm lyckas kombinera dem på bästa sätt. Efter en runda minigolf kan man njuta av läckra rätter och drycker. Adress: Surbrunnsgatan 46, Vasastan.

Wallmans – Show och middag i ett

Wallmans i Stockholm är inte bara en restaurang, utan också en fantastisk show. Med artister som uppträder medan du äter, blir det en kväll att minnas. Adress: Teatergatan 3 i City/Norrmalm.

8. R.Asia – Asiens smaker i Sverige

R.Asia i Malmö tar dig på en kulinarisk resa genom Asien. Med rätter från olika länder och en atmosfär som är både modern och traditionell, är det en plats som förtjänar ett besök. Adress: Postgången 59 i Solna.

Oavsett om du är en äventyrlig matälskare eller bara letar efter något nytt att prova, finns det en värld av unika restauranger där ute som väntar på att bli upptäckta. Vi hoppas att vår lista inspirerar dig att ge dem ett försök på din nästa resa!